KOH SAMUI PULAU YANG MEMBIRU.

November 08, 2016

KOH SAMUI PULAU YANG MEMBIRU.


Thailand sememangnya kaya dengan pelbagai tarikan menarik dan boleh dikatakan, saban tahun bilangan penduduk Malaysia yang melancong ke negara jiran ini semakin bertambah. Antara destinasi yang sering dilawati adalah phuket, Bangkok dan Hatyai.

Namun, tahukah anda selain daripada tempat tersebut, Thailand juga mempunyai banyak lagi destinasi menarik lain yang masih belum lagi anda terokai.


 

Koh Samui pasti ramai orang Malaysia mengenali kepulauan di Thailand ini sebagai salah satu pusat pelancongan terkemuka. Ramai juga antara kita yang telah menjejakkan kaki ke sana untuk bercuti. Keindahan pulau serta pantainya sangat cantik.

@amazingthailand @bangkokairways Syarikat penerbangan Bangkok Airways dengan kerjasama Tourism Authority of Thailand telah membawa Majalah Santai Travel ke Koh Samui untuk melihat dan merasai sendiri yang sebenarnya Koh Samui juga mesra muslim dan mudah mendapat makanan halal di sana.
1. Chaba Cabana Beach Resort and SPA
 -------------------------------------- 
Kehadiran kami di sambut meriah dan sangat-sangat selesa ketika berada di sini. Kami terus pergi ke pantai untuk melihat pasir pantai yang memutih dan air laut yang biru.
website : chabacabanaresort


Sebelum kita nak explore apa yang ada di Koh Samui mari kita lihat Resort yang sememangnya cantik dan menarik ni. Pantai dia memang cantik sampaikan kami tak sabar nak mandi.


2. Pantai Koh Tao dan Koh Nang Yuan
-------------------------------

Gugusan kepulauan Samui meliputi Koh Phangan dan Koh Tao yang terletak diutara Samui.
Perjalan kami menaiki feri besar menuju ke Koh Tao dan Koh Nang Yuan pelbagai negara kedua-dua pulau kecil bersama dengan ramai pelancong dari Koh Nangyuan tersenarai antara 10 pulau ini memiliki keindahan panorama yang cukup mengkagumkan menjadi tumpuan utama pengunjung.

Tercantik di dunia jadi tidak hairanlah kenapa pulau ini Kami sudah siap untuk mandi pastinya menjadi tarikan utama setiap pengunjung. snorkeling menjadi aktiviti paling digemari di sini. Keindahan karang serta kepelbagaian spesis ikan Airnya yang jernih memudahkan kami sekitar 30 minit. melihat batu karangdan ikan yang berwarna-warni. Kami sempat memanjat ke puncak bukit di situ dan mendaki.Keletihan pasti tidak akan terasa saat melihat pemandangan pulau yang indah dan lautan . kami turun setelah banyak bergambar di atas yang terbentang luas. Pengunjung akan terasa damai dan tenang puncak bukit untuk sambung mandi di tepi pantai.

Angin laut yang begitu menyaksikan pasir yang memutih dan menyegarkan di samping melihat kapal-kapal layar dan bot-bot yang berlabuh di laut yang begitu jernih.3. NORA BURI RESORT SPA
------------------------------
Setelah puas kami bermandi manda kami meneruskan perjalanan dan Kami menginap di Hotel yang begitu selesa Hotel terkenal di Koh Samui.
Anda boleh melihat website mereka di dan sangat cantik hinggakan kami lupa kami masih di Koh Samui.
Noraburi Resort.

Saat yang di nantikan seSudah tiba iaitu makan malam istimewa bbq yang sangat sedap lazat dan halal. 
Hidangan makanan yang istimewa di tepi pantai sambil mendengar alunan musik dari penyanyi band hotel.
 


Selepas kenyang makan saya sempat memacak tripod untuk shoot milkyway yang suam-suam kuku nak 
nampak sebab ada awan yang tebal dan lampu yang terang di sekelilng pulau di sini.
Bagi yang belum merasai "Amazing Thailand" silalah memilih destinasi anda.sungguh berbaloi buat anda yang suka akan pantai-pantai dan sememangnya berbaloi jika anda datang bersama rakan mahupun ahli keluarga.

You Might Also Like

21 comments