Terkini | New

Siri Flagship X70 dan Seri TWS 2 vivo Kini Terdapat di Malaysia

Siri X70 memajukan dunia pengimejan dengan ZEISS, manakala siri TWS 2 diperkukuhkan pula oleh teknologi 40dB Pembatalan Bunyi Lanjutan pertama daripada vivovivo secara rasmi telah melancarkan siri X70 telefon pintar fotografi profesional di Malaysia. Siri X70 - yang terdiri daripada X70 dan X70 Pro - menandakan babak seterusnya dalam kerjasama pengimejan antarabangsa vivo dengan ZEISS dan usaha bersama mereka untuk mencipta pengalaman fotografi mudah alih muktamad. 


Dilancarkan bersama siri X70 adalah siri TWS 2, earbud stereo (TWS 2 ANC dan TWS 2e) tanpa wayar sebenar, yang mempunyai teknologi 40dB Pembatalan Bunyi Lanjutan pertama daripada vivo. 
  “Sebagai perintis sekian lama dalam industri, vivo membolehkan pengguna di seluruh dunia menikmati rasa kegembiraan dengan menetapkan penanda aras baru untuk fotografi mudah alih dan inovasi telefon pintar dengan siri X70. Sekali lagi, kami melangkaui sempadan dengan membawakan fotografi mudah alih termaju yang luar biasa kerana kami berusaha menjadikan teknologi yang intuitif dan berfungsi untuk digunakan,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia.

 


Memajukan Pengimejan Mudah Alih Bersama ZEISS

Mencerminkan komitmen vivo untuk menerajui bidang fotografi telefon pintar, siri X70 dilengkapi keupayaan perisian dan perkakasan pengimejan mudah alih premium, dari sistem kamera yang telah dibangunkan bersama dengan ZEISS, legenda dunia optik selama 175 tahun, ke ciri eksklusif "Gaya Potret ZEISS", yang membolehkah pengguna mengambil gambar yang mirip dengan rupa dan gaya gambar yang diambil menggunakan lensa klasik ZEISS.

 

"Telefon pintar adalah peralatan asas untuk pengguna merakam kenangan, menjadikannya gerbang digital untuk mereka menceritakan kisah sendiri dan berkongsi ciptaan tersebut dengan dunia.

Dengan siri X70, yang diperkasa dengan kerjasama ZEISS, vivo secara aktif menutup jurang antara fotografi mudah alih dan profesional dengan menanamkan inovasi berorientasikan pengguna dengan teknologi canggih,” tambah Xu.

Siri vivo X70 menggabungkan ciri pengimejan terkemuka di dalam dan di luarnya, menghasilkan pengalaman fotografi intuitif yang membolehkan pengguna merakam video atau menangkap gambar yang kelihatan semula jadi. 


Siri vivo X70 yang mempunyai lensa yang diperakui sesuai dengan selaput ZEISS T* Coating juga membantu mengurangkan pantulan dan meningkatkan penghantaran cahaya untuk mengurangkan bayangan, cahaya sesat dan artifak gambar lain yang tidak berguna, bagi gambar dan video yang kelihatan menakjubkan.

Logo ZEISS dan label ZEISS T* Coating yang dikenali ramai telah dicap pada susunan kamera belakang siri X70, sementara tanda dagangan ZEISS Vario-Tessar telah terukir halus pada panel lampu suluh yang menonjol.


Untuk spesifikasi kamera, seluruh barisan X70 memiliki kamera hadapan 32MP; X70 Pro memiliki susunan empat kamera belakang (50MP + 12MP+ 12MP + 8MP), dan X70 pula memiliki sistem tiga kamera belakang (40MP + 12MP + 12MP).


Selain bokeh berputar Bokar Portait Style yang diraikan oleh jurugambar di seluruh dunia, vivo telah melengkapkan tiga ciri Gaya Potret ZEISS yang mengagumkan – diilhamkan oleh lensa klasik ikonik Distagon, Planar dan Sonnar. Gaya "Distagon" memberikan rupa anamorfik dan menawarkan kesan perspektif dinamik untuk seni bina kritis dan fotografi dalaman yang sama sperti estetika filem Hollywood. 

Adaptasi "Planar" pula memperkenalkan kesan bokeh klasik, mendedahkan perwatakan sebenar dan menyampaikan ekspresi asli melalui fotografi potret. Akhirnya, mod "Sonnar" terkenal dengan bokehnya yang licin, menjadikannya sangat sesuai untuk potret yang memerlukan kedalaman dan kejelasan untuk mendokumenkan peristiwa yang tidak dapat dilupakan.

Penstabil Gimbal Dipertingkat 3.0 dan Mod Malam untuk Estetika Visual yang tiada tandingannya 

Siri X70 merangkumi teknologi baru dan lelaran terkini ciri-ciri fotografi dan videografi berbilang-modal ikonik vivo, membolehkan pengguna memperlihatkan kreativiti mereka secara mendalam dalam definisi tinggi dan menghasilkan kandungan pelbagai media yang jelas tanpa kompromi terhadap kualiti.


\
Kedua-dua varian X70 Pro dan X70 memiliki Gimbal Kamera Ultra-Pengesanan, yang ditambah dengan teknologi Penstabil Gimbal 3.0 untuk pengguna menangkap gambar atau video yang stabil apabila di dalam pergerakan dinamik. 

Siri ini dilengkapi dengan teknologi Penstabil Video Ultra 5-Paksi VIS yang menggabungkan Penstabilan Imej Optik (OIS) yang dipertingkatkan dengan Penstabilan Imej Elektronik (EIS) untuk mengalihkan paksi-X/Y dengan putaran paksi-Z untuk kestabilan di setiap arah.


Sebagai pelengkapan kepada keupayaan pengimejan kedua-dua telefon pintar ini, vivo telah menambah lagi pelbagai ciri fotografi dan videografi berbilang-modal – iaitu Real Night Time Extreme Night, Super Night Video, Pure Night View, Pro Cinematic Mode dan banyak lagi yang khas untuk pengguna memanfaatkan kebolehan dan meneroka pelbagai estetika visual baru.

Prestasi Tertinggi

Kedua-dua Vivo X70 Pro dan X70 dijalankan oleh cip MediaTek Dimensity 1200-vivo yang memberikan prestasi CPU dan GPU yang tiada tandangan lagi. Pemproses cekap-tenaga bersepadu ini membolehkan pengguna untuk memanfaatkan sepenuhnya sambungan 5G setiap hari, manakala LPDDR4X dan UFS 3.1 juga membantu menyediakan pelaksanaan penyimpanan yang pantas.
X70 Pro dan X70 masing-masing dilengkapi dengan bateri 4,450 mAh (TYP) dan 4,400 mAh (TYP), dan disekalikan bersama pengecas piawai vivo (FlashCharge 11V / 4A) yang menyokong teknologi.


FlashCharge 44W untuk prestasi jangka panjang.  Peranti X70 Pro dan X70 dilengkapi dengan paparan 6.56-inci yang mampu mencapai kadar penyegaran 120Hz dan kadar respon 240Hz untuk menatal dan melihat dengan lancar.


Reka Bentuk Kekal dan Binaan Futuristik

Untuk memenuhi harapan sebagai telefon pintar fotografi profesional muktamad, vivo telah berusaha sepenuhnya untuk siri X70 dan memastikan gaya abadi, serta binaan yang mengagumkan.

Fluorite AG - proses reka bentuk perindustrian revolusioner yang dikembangkan oleh vivo - telah digunakan untuk menyelaputi peranti siri X70 dalam kaca kristal dengan permukaan prismatik yang memancarkan kesan pendarfluor di bawah cahaya.


Model X70 Pro dan X70 boleh didapati dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn. Cosmic Black diilhamkan oleh semangat dan daya hidup abadi alam semesta kita dan merupakan warna simbolik kegelapan yang luas dan dalam yang dihiasi oleh warna-warna perak yang berkilauan untuk mewakili bintang-bintang pada malam yang gelap gulita. Aurora Dawn adalah penghormatan kepada pancaran sinaran Cahaya Utara di Langit Kutub.

Peranti boleh pakai yang ringan yang mempunyai teknologi Pembatalan Bunyi Lanjutan

Dilengkapi dengan bass 12.2mm yang kuat, serta sokongan teknologi codec adaptif aptX, earbud siri vivo TWS 2 ini menawarakan pengalaman audio yang mengagumkan. Siri TWS 2 juga menyokong pengurangan kebisingan sebanyak 40dB, yang dapat mengesan bunyi luaran dan megeluarkan gelombang bunyi yang tepat dan sesuai secara automatik melalui algoritma pintarnya.Tawaran Pra-tempah menarik disediakan

X70 Pro dan X70 masing-masing boleh didapatkan dengan harga RM3,299 dan RM2,499. Yang berminat boleh membuat pra-tempahan peranti tersebut melalui pelbagai platform sehingga 1 Oktober 2021, dengan hadiah percuma* eksklusif bernilai sehingga RM799 untuk X70 Pro dan RM599 untuk X70.

Pelanggan pra-tempahan peranti ini juga layak untuk menerima perkhidmatan vivo Protection Plus, yang menyediakan Jaminan Lanjutan 1-Tahun dan Perlindungan Keretakan Skrin 1-Tahun, yang bernilai RM399. 

Selain itu, pelanggan pra-tempahan X70 Pro pula akan menerima bar bunyi Bluetooth bernilai dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM400, manakala pelanggan pra-tempahan X70 akan membawa pulang pembesar suara Bluetooth, pengecas pantas dalam kereta, dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM200.Siri earbud vivo TWS 2, yang ditawaran dalam dua model, iaitu TWS 2e dan TWS 2 ANC, masing-masing boleh didapatkan dengan harga RM269 dan RM369. Pelanggan pra-tempahan siri X70 juga boleh menikmati tawaran pembelian-bersama-pembelian, dan mendapatkan siri TWS 2 dengan harga RM68 (TWS 2e) atau RM98 (TWS 2 ANC) sahaja.

Pra-tempahan boleh dibuat di mana-mana E-Store rasmi Vivo (X70 Pro dan X70), dan rakan E-dagang termasuk Lazada (X70 Pro dan X70) dan Shopee (X70 Pro dan X70), serta pengedar sah dan rakan niaga seperti Senheng, senQ, Harvey Norman, Urban Republic, Courts, Thundermatch, Lulu, Chan Furniture dan Sentriq. Siri ini juga akan terdapat di rakan telco rasmi vivo tidak lama lagi.