Recent comments

Terbaru

Pak Awang Mee Hailam Gearbox, Slim River

Pengembaraan kami ke negeri Perak #traveloguemalaysia ( Colours of Lives Travelogue Malaysia ) bersama @borakkita_official dan sokongan dari Tourism Malaysia menjelajah selatan Perak selama 6 hari. 

 Perjalanan kami di Ipoh Perak yang sangat-sangat cantik dan kami berterima kasih kepada Majlis Perbandaran Tanjung Malim membantu perjalanan kami dan pihak yang menaja perjalanan kami dari Kuala Lumpur.
@myperodua
@Canon Marketing Malaysia 
@888teacoffee 
@Wangi World Malaysia

Seterusnya kami menuju ke sini :
Pak Awang Mee Hailam Gearbox, Slim River


Perhatian kepada peminat-peminat gearbox semua. Makanan dekat sini memang terbaik dan mantap. Masa borak bersama Pak Awang gearbox nie memang asli dan segar bukan jenis sejuk beku ok.









Mee/Bihun Hailam + Gearbox (Size B)
2pax : RM 35.00
4pax : RM 40.00
6pax : RM 45.00

 kredit photo dari Zharif
Gearbox ini mengambil masa selama 4 jam untuk dimasak. Jadi pastikan anda menempah dahulu sebelum ke sini. Tempat rahsia mat motor kuasa tinggi singgah pekena mee hailam gearbox yang datang dari luar perak pun ramai.


Sebab makanan dia sedap sangat !! korang mesti try..
Ramai betul sedut lemak dalam tu tapi abam tak la berani nak sedut jadi abam makan daging luar dia sahaja.  InsyaAllah kalau datang area sini, akan singgah lagi ke Pak Awang Mee Hailam Gearbox.

PAK AWANG MEE HAILAM GEARBOX
Bangunan MARA @ Arked Mara, Slim River Perak
(Masih lagi belum ada cawangan lain)
Waktu operasi : 5.00 pm - 11.00 pm
Dibuka setiap hari, kecuali hari Khamis

Tel : 013-415 4593 / 017-552 8182

FacebookInstagram

10 comments:

  1. Selalu dengar sup gearbox..yg ni unik sebab mee hailam gearbox..harus bgtau Mr Hubby ni sbb dia memang suka gearbox..

    ReplyDelete
  2. Besar nya portion mee dengan gearbox tu. Tu bukan setakat boleh makan berdua, lebih pun maybe ada yang tak boleh habis kot

    ReplyDelete
  3. Sedapnya sup gearbox tu...kalau pi sana..wajib twrjah ni

    ReplyDelete
  4. This is so mouthewatering and I'm looking at this at 2am in the morning. Laparrrrrr

    ReplyDelete
  5. Serius.. terliur kottt.. pagi-pagi dah buat perut keroncong nengoknyaaa.. beso beno pinggannya.. cukup untuk perut TB.. haha

    ReplyDelete
  6. Harga menarik..makanan pun rare..lagi rare lagi akak teringin nak cuba..tp jauh la..

    ReplyDelete
  7. adehhh tengok makanan ni tengah2 lapar pulak.. meleleh air liur dibuatnya. sedapnyaaa

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  8. sedap yer gearbox, huda memang suka makan, biasa makan time raya korban jer kat kampung..

    ReplyDelete

Travel Blogger, Event, and Malaysia Food networking
Please send me a message at dboyfotopages@gmail.com.
Thank you for comment :)