Miss SHOPhia Shopping Hunt 2.0

November 26, 2017

Miss SHOPhia Shopping Hunt 2.0 kembali lagi kali ini yang ke dua dengan penyertaan dalam acara ini dibuka kepada orang awam dan  menjemput penggiat media serta beberapa blogger dari negara-negara ASEAN yang terpilih untuk turut serta, untuk membantu menjana publisiti, tarikan dan kemudahan yang ada sambil membeli-belah di bandar Kuala Lumpur.

Tourism Malaysia, masih memberikan nama "Miss SHOPhia Shopping Hunt 2.0", dengan logo wanita berbaju kebaya sambil berbelanja.

Objektif utama penganjuran acara ini adalah untuk mempromosikan Kuala Lumpur sebagai tempat membeli-belah, dan untuk menyerlahkan aksesibiliti setiap pusat membeli-belah melalui pengangkutan awam, terutamanya oleh sistem MRT baru.

Para peserta akan menjelajah ke shopping mall yang meliputi Bukit Bintang Pusat Bandar Raya Kuala Lumpur (BBKLCC), Jalan Tuanku Abdul Rahman (BARRA), Jalan Sultan Ismail, Sunway Putra Mall, Pasar Sentral, Sunway Velocity dan MyTown Shopping Centre.

Setiap peserta akan dikehendaki menyelesaikan tugas khas dengan melawati shopping mall yang mengambil bahagian hanya menggunakan pengangkutan awam (LRT / Monorail / MRT), kemudian mengambil beberapa gambar untuk dikongsi melalui platform media sosial  seperti Facebook dan instagram.


Peserta sedang mendengar taklimat dan panduan dari urusetia pertandingan.Terdapat peserta media antarabangsa yang turut memeriahkan pertandingan kali ini.


Masih ada juga yang tidak tahu bas Go KL berwarna pink ini adalah percuma sekitar kawasan segitiga emas Kuala Lumpur.


Bergambar bersama dengan urusetia Tourism Malaysia yang memastikan kelancaran pertandingan.Tahniah kepada pemenang- pemenang yang berjaya kali ini.
Anda boleh menyaksikan video penuh di bawah ini : 


You Might Also Like

18 comments