Terkini | New

SNS Bekerjasama Dalam Program 5G Perpustakaan Digital Di Pulau Pinang

SNS Bekerjasama Dalam Program 5G PERPUSTAKAAN DIGITAL Di Pulau Pinang

Kumpulan menaja komputer riba bernilai RM342,936 untuk sekolah terpilih di negeri

SNS Network (M) Sdn Bhd, anak syarikat SNS Network Technology Berhad ("SNS" atau "Kumpulan"; Bursa: SNS, 0259), pembekal terkemuka sistem dan penyelesaian ICT, mengumumkan kerjasama dengan Persatuan Kebajikan 88 Captains Pulau Pinang (88 Captains) di bawah “Program Perpustakaan Digital 5G” untuk melengkapkan sekolah di Pulau Pinang dengan sambungan jalur lebar tanpa wayar 5G.


Sebagai sebahagian daripada kerjasama itu, SNS akan menaja 264 unit JOI Classmate 10 berjumlah RM342,936 kepada 88 sekolah terpilih di Pulau Pinang sebagai sebahagian daripada projek perintis yang membolehkan pelajar mendapat akses yang lebih baik ke Perpustakaan Digital sekolah mereka pada bila-bila masa dan di mana sahaja melalui penyediaan jalur lebar berkelajuan tinggi tanpa gangguan. Setiap sekolah ini akan menerima Pelayan Akses Kandungan yang boleh menyimpan ribuan e-buku, modem dengan jalur lebar 5G, dan tiga unit komputer riba.

88 Captains juga menyasarkan untuk meluaskan program itu ke semua sekolah di Pulau Pinang dan SNS bersedia menyokong penuh usahanya dalam membangunkan ekosistem bakat yang berkembang maju di Pulau Pinang. SNS percaya bahawa kelajuan jalur lebar adalah penting dalam sistem pendidikan hari ini manakala Perpustakaan Digital adalah penting sebagai platform untuk menempatkan semua kandungan digital untuk pelajar dan menggalakkan kerjasama dalam kalangan guru melalui Pelayan Akses Kandungan berasaskan Intel.


Pengarah Urusan SNS, Ko Yun Hung berkata, “Sebagai penyedia teknologi, peranti JOI® kami memberi tambah nilai kepada pendidikan yang merentas spektrum dan menjadikan perjalanan pendidikan lebih menarik, dinamik, lebih kaya serta lebih memuaskan. Kami sentiasa komited dalam memacu perubahan positif dalam transformasi pendidikan dan kami percaya inisiatif ini akan menjadi asas pendidikan yang berkesan yang akan merevolusikan persekitaran pembelajaran digital"Pengerusi 88 Captains Pulau Pinang, YB Dato' Seri Dr. Ooi Eng Hock berkata, “Kerjasama seperti ini adalah langkah bijak dan menerusi kerjasama kami sebelum ini dengan universiti tempatan untuk mendapatkan pembiayaan untuk pelajar yang layak di negeri ini. Program 5G semasa adalah usaha kolektif badan masing-masing dalam membawa pendidikan di negeri ini ke hadapan dalam Industri 4.0. Kami berbesar hati untuk menyelaraskan usaha ini untuk mempercepatkan sambungan jalur lebar 5G di sekolah-sekolah Pulau Pinang, dan kami menghargai pemimpin teknologi terkemuka seperti Intel dan YTL, bekerjasama dengan Kluster Sains Pulau Pinang, untuk mencipta peluang pembelajaran baharu dan dipertingkatkan bagi mempercepatkan transformasi digital dalam pendidikan.”

Untuk maklumat lanjut mengenai Rangkaian SNS dan tawarannya, sila layari: https://www.sns.com.my/MENGENAI SNS NETWORK TECHNOLOGY BERHAD

SNS Network Technology Berhad (“SNS” atau “Kumpulan”) terlibat terutamanya dalam penyediaan produk, perkhidmatan dan penyelesaian ICT. Aktiviti perniagaan teras Kumpulan ialah penjualan produk ICT yang terdiri daripada perkakasan, peranti dan perkakasan berkaitan, serta penyediaan perkhidmatan dan penyelesaian ICT dan; penyediaan perkhidmatan pembaikan peranti dan berkaitan, serta penjualan perkhidmatan jalur lebar.

Di bawah perkhidmatan dan penyelesaian ICT, SNS menawarkan rangka kerja bilik darjah pintar JOI®, yang menyepadukan dan menggabungkan pelbagai ciri untuk menyokong pengajaran dan pembelajaran yang berkesan dan, Device-as-a-Service (“DaaS”), perkhidmatan berasaskan langganan. DaaS menawarkan produk ICT yang digabungkan kepada pelanggan yang terdiri daripada peranti dan perkhidmatan mengikut keperluan mereka.