Terkini | New

KJTS RAIKAN KEJAYAAN PENYENARAIAN DI PASARAN ACE

KJTS RAIKAN KEJAYAAN PENYENARAIAN DI PASARAN ACE

Syarikat Memulakan Pertumbuhan Strategik dan Pengembangan Pasaran Selepas Penyenaraian


KJTS Group Berhad (“KJTS” atau “Syarikat”) dan anak syarikatnya (secara kolektif dirujuk sebagai “Kumpulan KJTS”), penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura, dengan bangganya membuat penampilan pertama di Pasaran ACE Bursa Malaysia Securities Berhad. Saham dibuka pada RM0.44 sesaham, menunjukkan premium 62.96% yang ketara berbanding harga IPO RM0.27 sesaham.

KJTS disenaraikan di bawah nama saham "KJTS" dengan kod stok "0293".

Mengkhusus di dalam pengurusan tenaga penyejukan, pembersihan dan perkhidmatan pengurusan kemudahan, KJTS dan anak syarikatnya (“Kumpulan KJTS”) ialah pemain yang mantap dalam industri perkhidmatan sokongan bangunan. Keupayaan kejuruteraan dalaman Syarikat dan komitmen terhadap kemampanan telah memainkan peranan penting dalam menyampaikan perkhidmatan berkualiti tinggi dan menyumbang kepada sasaran persekitaran, sosial dan tadbir urus (“ESG”) pelanggan, termasuk mengurangkan pelepasan karbon dioksida.

Tawaran awam permulaan yang berjaya KJTS Group Berhad memperoleh RM58.87 juta, diperuntukkan seperti berikut: RM44.92 juta ke arah pengembangan segmen tenaga penyejuk dan pembesaran pejabat di Malaysia, Thailand dan Singapura; RM8.12 juta untuk modal kerja; dan RM5.83 juta diperuntukkan untuk perbelanjaan penyenaraian.

Pengerusi Bebas Bukan Eksekutif Kumpulan KJTS Berhad, Azura Azman melahirkan rasa teruja: “Penyenaraian yang berjaya ini menandakan lembaran baharu bagi KJTS. Ia mencerminkan kerja keras dan dedikasi pasukan kami dan keyakinan pasaran terhadap visi dan strategi kami. Kami teruja dengan peluang yang akan dibawa, membolehkan kami mengembangkan dan meningkatkan perkhidmatan kami di Malaysia, Singapura dan Thailand.”

“Sambutan pelabur yang positif terhadap IPO kami menggariskan kepercayaan pasaran terhadap keupayaan dan potensi pertumbuhan kami. Kami berharap dapat menggunakan momentum ini untuk memacu pertumbuhan KJTS dan mengukuhkan kedudukan kami dalam sektor perkhidmatan sokongan bangunan.”

Hong Leong Investment Bank Berhad ialah Penasihat Utama, Penaja, Penaja Jamin Tunggal dan Pemilik Buku Tunggal.


###

Mengenai KJTS Group Berhad (“KJTS”)

Ditubuhkan pada tahun 1984, KJTS Group ialah penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, dengan kehadiran di Singapura dan Thailand. Bermula sebagai kontraktor untuk sistem tenaga penyejukan, Kumpulan KJTS telah berkembang dan cemerlang dalam menawarkan perkhidmatan tenaga penyejukan, pembersihan dan FM. Ini termasuk pengurusan tenaga penyejukan dan kejuruteraan tenaga penyejukan, perolehan, pembinaan dan pentauliahan perkhidmatan sistem tenaga penyejukan, perkhidmatan pembersihan am dan khusus, dan perkhidmatan pengurusan kemudahan yang meliputi penyelenggaraan dan pembaikan mesin dan peralatan mekanikal dan elektrik. Terkenal dengan komitmennya terhadap inovasi, kemampanan dan kecekapan, Kumpulan KJTS telah mengukuhkan reputasinya dalam industri dan terus mengembangkan jangkauan dan perkhidmatannya di Malaysia, Singapura dan Thailand. Untuk maklumat lanjut, layari www.kjts.com.my