Terkini | New

PERCUBAAN AL-JAWAHER HAMPIRI PASARAN ANTARABANGSA

PERCUBAAN AL-JAWAHER HAMPIRI PASARAN ANTARABANGSA


Buat peminat nasyid, nama Al-Jawaher bukanlah suatu nama yang asing. Ditubuhkan pada tahun 1979, Al-Jawaher dikenali ramai dengan lagu-lagu malar segar seperti Ku Pohon Restu Ayah dan Bonda, Kembara Di Tanah Gersang, Selawat dan Salam, serta banyak lagi.Al-Jawaher dianggotai oleh Jumuyah, Siti Rusminah, Hajar, Normala, Habibah, Norhaiyati dan Latifah.


Setelah 44 tahun berkecimpung dalam industri muzik, buat julung kalinya Al-Jawaher mempertaruhkan single terbaharu mereka dalam Bahasa Inggeris dan Arab, BRING ME CLOSE TO YOU. Pengambaran video muzik ini dilakukan di sekitar Melaka.


Ini adalah percubaan Al-Jawaher untuk meneroka dan menembusi pasaran muzik antarabangsa sekaligus diharapkan dapat mengubah persepsi masyarakat antarabangsa tentang Islam.


Untuk itu, single BRING ME CLOSE TO YOU juga akan dilancarkan sempena Israk Mikraj. BRING ME CLOSE TO YOU adalah hasil nukilan sepenuhnya oleh Yazri Malik, yang turut mengubah pelbagai lagu buat bakat-bakat baharu di Singapura.Turut serta merasmikan Majlis Pelancaran Single Terbaru kumpulan nasyid tersohor dari Singapura Al-Jawaher berjudul Bring Me Close To You adalah Tun Seri Setia Dr. Haji Mohd. Ali bin Mohd. Rustam Yang di-Pertua Negeri of Malacca, para vip, artis dan tetamu yang turut memeriahkan majlis.
"Single terbaru Al-Jawaher ini merupakan initiatif secara tidak langsung dari Jamiyah Singapura bagi menyebarkan dakwah dan nasihat melalui seni muzik. Ini merupakan kerjasama bersama Impact Music & Entertainment untuk ke persada pasaran antarabangsa."BRING ME CLOSE TO YOU boleh didengarkan di semua pelantar penstriman digital mulai 17 Februari jam 12 tengah malam manakala video muzik BRING ME CLOSE TO YOU boleh ditonton di saluran YouTube Impact Music pada hari yang sama.


Al-Jawaher 
Composer: Yazri Malik 
Lyricist: Yazri Malik 
Arranger: Felipe Milk & Yazri Malik 
Mixing & Mastering: Retreat Tones 
Producer: Yazri Malik 
Executive Producer: Rahimah Sukor (Impact Music & Entertainment) & Suhaimi Yusof 
(Jamiyah Singapore) Vocal Studio: Jive Studio

Untuk maklumat lanjut sila layari laman web dan laman sosial Al-Jawaher di: