Terkini | New

JMI DIANUGERAHKAN KONTRAK BAHARU RM3.5 JUTA

JMI DIANUGERAHKAN KONTRAK BAHARU RM3.5 JUTA

Johnson Medical International Terus Menerajui Penyelesaian Penjagaan Kesihatan dengan Kontrak Baharu


Bintai Kinden Corporation Berhad ("BKCB" atau "Syarikat"; Bursa: BINTAI, 6998), pakar perkhidmatan kejuruteraan mekanikal dan elektrikal (“M&E”), dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Johnson Medical International Sdn . Bhd ("JMI"), anak syarikat 50.5% miliknya telah memperolehi kontrak RM3.5 juta daripada Blackfox Engineering Sdn. Bhd ("BFESB") melibatkan Pembekalan, Penghantaran, Pemasangan, Pengujian, Pentauliahan dan Penyelenggaraan Sistem Loket untuk Hospital Petrajaya 300 katil di Petra Jaya, Kuching, Sarawak.


Pengarah Urusan merangkap Ketuq Pegawai Eksekutif BKCB Datuk Tay Chor Han berkata "Kami sangat teruja untuk JMI bekerjasama dengan BFESB dalam projek ini kerana ia bercakap dengan reputasi JMI yang mantap sebagai pembekal Pakar Sistem Loket tempatan yang kompetitif. Ditambah dengan kepakaran Mekanikal dan Elektrikal Kumpulan BKCB menyokong kami untuk melaksanakan projek yang lebih kompleks dan bernilai tinggi, kami optimis bahawa JMI akan terus memajukan penawaran perkhidmatan dan produknya yang berkualiti tinggi."

Anugerah kontrak terbaru ini antara laim menyertai barisan projek berjaya yang JMI pernah terlibat sebelum ini, seperti Hospital Tanjong Karang, Hospital UTAR, Hospital Cyberjaya, dan Hospital Putrajaya.

Kontrak selama 380 hari itu bukan sahaja memperkukuh aliran hasil Syarikat tetapi juga menyerlahkan kecekapan JMI dalam penyelesaian infrastruktur perubatan.

Mempunyai pelbagai paten dan reka bentuk berdaftar, JMI kekal sebagai peneraju dalam bidang penyelesaian penjagaan kesihatan modular.

Kontrak ini akan menyumbang secara positif kepada kewangan Syarikat untuk tahun berakhir 31 Mac 2024 dan 31 Mac 2025.

###


MENGENAI BINTAI KINDEN CORPORATION BERHAD

Bintai Kinden Corporation Berhad (“Bintai Kinden” atau “Syarikat) adalah syarikat pelbagai disiplin dan kejuruteraan perkhidmatan industri yang diasaskan pada tahun 1973. Syarikat telah mereka bentuk, memasang dan menugaskan sistem yang merangkumi rangkaian penuh perkhidmatan kejuruteraan untuk bangunan komersial hingga kompleks perindustrian. Beribu pejabat di Malaysia, Bintai Kinden telah mengusahakan projek di Asia Tenggara, China dan rantau Teluk di Timur Tengah. Untuk maklumat lanjut, lawat bintai.com.my.