Terkini | New

Karnival Semarak Semenyih 2024 Tonjol Kelainan Serta Bantu Usahawan Menjana Ekonomi.

Karnival Semarak Semenyih 2024 Tonjol Kelainan Serta Bantu Usahawan Menjana Ekonomi.


Ultimate Titan Sdn Bhd dgn kerjasama MPKJ, International Lighting Show, AURELIUS NILAI HOSPITAL dan Hallo Fight Club (Kelab Muaythai) kini menganjurkan Karnival Semarak Semenyih yang akan bermula pada 1 hingga 4 Februari 2024 di tapak ECOHILL WALK SEMENYIH.


Ia merupakan kesinambungan setelah menerima sambutan menggalakkan sebelum ini di Bangi (Karnival Semarak Bangi), dengan kunjungan lebih 40 ribu pengunjung.


Pengarah Ultimate Titan , Nik Baizura Datuk Sabiamad berkata pihaknya kali ini menjangkakan kehadiran lebih 50 ribu pengunjung memandangkan pengisian carnival yang semakin meriah dan mampu menarik kunjungan ramai. Bukan sahaja pengunjung namun, pihaknya turut berbesar hati menerima Kerjasama dari pelbagai seperti Arjunasukma, Syabab & Brand minyak wangi terkenal Iba Dari Ahmad Iqbal.

“Kami mahu memupuk kebersamaan dalam mengadakan karnival berprestij tinggi ini bersama belia setempat. Disamping memupuk perpaduan dalam kepelbagaian kaum dan etnik. Kami berhasrat membantu usahawan-uasahan terdiri pelbagai golongan sekaligus meningkatkan ekonomi setempat dan disamping memperkenalkan industri sukan dan permainan tidak terkecuali industri hiburan tanah air dengan menampilakan usahawan-usahawan dalam kalangan artis tempatan.” Nik Baizura Datuk Sabiamad
Sesi lawatan tapak dan perjumpaan dengan penaja

Karnival Semarak Semenyih yang dikuasakan App Proppy itu juga ingin membantu lebih ramai uasahawan dalm membina platform niaga yang lebih baik dengan latar belakang lokais yang dapat memuatkan lebih ramai pengunjung.  Justeru, Karnival Semarak ini akan meneruskan kesinambungannya dengan meneruskan penganjuran Karnival Semarak Kajang iaitu pada 29 hingga 3 Mac di Stadium Kajang sebelum mula jelajah Karnival ke negeri-negeri lain seluruh malaysia.
Menariknya lagi carnival ini juga menggariskan nama-nama besar artis-artis tempatan yang tak kurang hebatnya dalam industri seni dalam mendekati peminat. Peminat dapat beramah mesra dengan mereka sambil meluangkan masa membeli belah pelbagai produk yang diniagakan selebriti kesayangan mereka. Mereka terdiri Pempengaruh terkenal Ahmad Iqbal, Penyanyi lagenda Nash Lefhanded, Ezlyn Hye Hye Bye Bye, Nazia Mustapha, Zarina Zainudin, Serina Chef Wan, Aida Aris, Raja Emma, Mami Dedi dan ramai lagi.Dengan mengadakan karnival ini, kami juga berpeluang mengetengahkan beberapa artis atau selebriti yang menceburkan diri dalam perniagaan, sekaligus membantu mereka untuk terus berada dalam industri secara konsisten di samping menjana pendapatan untuk mereka.”, ujar Baizura lagi. Sambutan yang diterima dari rakan penaja yang menaja aktiviti dan program memperlihatkan kejayaan yang dibuat sebelum ini oleh pihaknya di Bangi.“Kami turut berbesar hati menerima tajaan dari syarikat terkenal seperti Dupharma Biotech Berhad (Champs & Proviton), Gtr Burger, Muiz Hot Chicken, G2g Animal Garden, Aurelius Nilai Hospital & Jtt Store.”


Karnival Semarak Semenyih akan bersama-sama program utama seperti International Lighting Show secara besar-besaran di tapak Ecohill Walk Semenyih dan juga akan menghimpunkan penggiat muaythai amatur dari seluruh Malaysia.


Kanak-kanak tidak terkecuali berpeluang menangi hadiah menarik oleh para penaja bagi pertandingan dan aktiviti istimewa kanak-kanak seperti Pertandingan Mewarna By Champs, Pertandingan Peragaan, Pertandingan Karok Junior Dan Duo Pertandingan Azan Dan Iqamat serta Banyak Lagi. 

Turut serta lebih 100 vendor makanan dan minuman turut mengambil bahagian untuk anda menikmatinya.


Set tarikh kalendar anda jom kita ke tapak Karnival Semarak Semenyih bertempat di Ecohill Walk Semenyih 1 hingga 4 Februari 2024. Jumpa anda di sana!