Terbaharu | New

Penjenamaan Semula Jenama Ikonik dengan logo baru GIANT Malaysia

Tahniah kepada Giant dengan Penjenamaan semula jenama ikonik dengan logo baru, penampilan di 57 kedai dengan fokus pada kesegaran dan kualiti. Lebih 2,000 produk baru diperkenalkan di seluruh dunia dengan barangan segar, runcit dan isi rumah.Giant, salah satu peruncit makanan terkemuka di Malaysia, hari ini melancarkan rangkaian penawaran pelanggan baru yang menarik untuk memenuhi janjinya kesegaran, kualiti dan nilai selain memperlihatkan penampilan dan nuansa yang sama sekali baru di semua 57 kedai di negara ini.


Satu perkembangan Giant yang paling ketara sejak penubuhannya peruncit tempatan pada tahun 1944 dan berdasarkan kedudukan Giant sebagai peneraju harga rendah Malaysia dalam memberikan nilai terbaik kepada pelanggan. 


TAWARAN BARU JENAMA

• Pelancaran lebih dari 2000 produk baru di seluruh makanan segar, bahan makanan dan barang keperluan di kedai untuk memenuhi kehendak pelanggan..

• Dunia Makanan, di mana pelanggan Giant kini dapat menikmati yang lebih luas
dengan pilihan makanan import baru dari seluruh dunia, dan juga tempatan makanan istimewa dari syarikat tempatan.

• Zon Ringgit, Giant sebagai peneraju harga dengan RM3 dengan setiap item produk di semua kategori untuk pelanggan dengan anggaran. Produk baru yang menarik mulai dari makanan ringan hingga peralatan dapur, rumah, dan barang penjagaan diri.


• General Merchandise Section, Pelanggan boleh menantikan lebih dari 700 produk baru di sini, dari
keperluan memasak, peralatan, penyimpanan dan organisasi rumah, untuk mainan dan masa lapang.

• Sedia Untuk Di Makan di pasar raya terpilih seperti makanan segar setiap hari dari kedai roti di kedai dengan pelbagai jenis roti dan roti, hingga kek dan pelbagai roti. Giant juga menggunakan model hub dan bicara untuk membolehkannya penghantaran produk yang baru dibakar dari kedai hiper kami ke rangkaian kedai Giant yang lain.


• Penjagaan Kesihatan & Kecantikan kini ditempatkan di pasar raya besar Giant terpilih,
pasar raya, dan pasar raya, menyediakan perkhidmatan sehenti yang mudah untuk pelanggan dapatkan
yang terbaik dari kedua-dua dunia. Pada akhir April, sejumlah 35 kedai Giant.

Ini menjadikan Giant benar-benar sebagai kedai sehenti untuk semua keperluan harian, dari barangan runcit dan keperluan kesihatan untuk elektronik.


KUALITI NILAI BESAR, NO 1 JENAMA DI GIANT!

Membawa pelanggan dengan kualiti dan nilai yang lebih besar untuk membantu meningkatkan duit mereka, Dairy Farm melancarkan Meadows, jenama sendiri yang menawarkan makanan berkualiti tinggi bersumber di dunia, dengan harga yang jauh lebih berpatutan daripada jenama yang setara. Meadows sudah menjadi yang terkemuka jenama di Giant, lebih popular daripada jenama terkenal seperti Hup Seng, Ramly, dan Munchy.


Sehingga kini, telah dilancarkan lebih dari 240 produk Meadows yang sangat hebat
diterima dengan baik, dan pelanggan dapat menantikan pelancaran 210 lagi produk Meadows pada tahun akan datang.


NILAI YANG MENAKJUBKAN DAN PENAWARAN HEBAT

Untuk menggembirakan pelanggan lebih jauh, Giant akan melancarkan lebih banyak Tawaran Nilai seperti multibuy tawaran, barang keperluan perayaan, dan potongan kategori hingga 50% sebagai sebahagian daripada pelancaran. contohnya, pelanggan boleh menantikan potongan harga penting seperti brokoli di
RM2.50 dari RM3, tomato pada harga RM2.95 / kg dari 3.99 / kg. Ikan Siakap dengan harga RM6.95 / pc dan beras pada harga RM23.95 dari RM25.99, dan berharga RM7.95 / kg dari RM11.99.

KOMITMEN TERHADAP FRESHNESS, KUALITI DAN
KOMITMEN GIANT TERHADAP FRESHNESS, KUALITI DAN NILAI

Sejak awal tahun 2000an, Giant telah memantapkan dirinya sebagai peneraju harga terendah di Malaysia dan sebelum ini telah dipilih oleh pelanggan Giant juga mendapat Harga yang Pantas
Anugerah pada tahun 2016 diberikan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kepenggunaan Malaysia untuk memastikan kualiti, nilai, dan perkhidmatan kepada pengguna dengan harga yang berpatutan.

Berdasarkan kepercayaan dan harapan ini, Giant tetap komited untuk menunaikan janji menyediakan produk segar dengan harga yang sangat baik untuk semua, dengan bekerjasama rapat dengan pembekal utama, petani dan nelayan supaya pelanggan sentiasa bergantung pada kualiti segar pasaran dengan harga yang sangat baik setiap hari.


Beberapa penambahbaikan persembahan segar termasuk pengenalan yang lebih baik,lebih banyak jenis produk, ketersediaan, dan pilihan pembelian (kacang longgar, makanan ringan, rempah, pukal beli). Dan sebagai komitmen terhadap janji yang lebih segar ini, Giant akan memberikan bayaran balik sekiranya pelanggan tidak 100% berpuas hati.

TAHAP PERKHIDMATAN YANG DIPERBAIKI

Sebagai sebahagian daripada usaha berterusan Giant untuk meningkatkan, ia telah meningkatkan perjalanan pelanggan di kedai menawarkan perkhidmatan hebat di semua pusat hubungan kedai.Untuk kemudahan yang ditingkatkan, Giant juga akan ditawarkan Pilihan pembayaran e-wallet seperti aplikasi Touch ‘n Go dan Boost untuk pembayaran yang lebih lancar pengalaman. Untuk memberikan keyakinan lebih lanjut kepada pelanggan kami, Giant terus memberikan tumpuan yang teguh langkah-langkah kebersihan dan keselamatan, supaya pelanggan dapat berbelanja dengan dengan tenang.

PENGALAMAN BELANJA YANG DIPERLUKAN
Penyegaran jenama juga akan merangkumi format kemudahan Giant juga, meluas tawaran dan nilai jenama yang hebat untuk kejiranan untuk kesegaran dan keperluan harian yang berkualiti. Bermula dengan pelancaran Giant Mini yang baru berjenama di Lembah Klang baru-baru ini, pelanggan akan melihat penukaran semua kedai G Ekspres dan ShopSmart yang ada ke Giant Mini dalam sebulan.

Di samping itu, berdasarkan komitmen Giant terhadap Malaysia, dan di belakang syarikat
pengumuman transformasi untuk pertumbuhan, Giant akan membuka 10 lagi kedai Giant Mini ini
tahun.

Chris Bush, Ketua Pegawai Eksekutif Dairy Farm untuk Perniagaan Makanan Asia Tenggara berkata, "Kami menyedari bahawa ini terus menjadi masa yang mencabar, dan kami tetap lebih komited daripada sebelumnya menjadi peruncit makanan bernilai terbaik di Malaysia - memberikan harga yang hebat dan nilai luar biasa pada produk yang dibeli oleh pelanggan kami, terutamanya pada masa kita pelanggan akan sangat menghargainya. "

 "Dengan penyegaran ini, kami telah mendengar dengan teliti dan bertindak berdasarkan apa yang diberitahu oleh pelanggan kami apa yang penting bagi mereka, dan hasilnya kami telah meningkatkan semua operasi dan kebersihan kedai kami standard, ketersediaan produk dan tahap perkhidmatan. 

Kami bangga dengan sejarah panjang Giant sebagai peruncit bernilai terkemuka di Malaysia, dan kami kekal berdedikasi untuk terus meningkat untuk melayani pelanggan dengan sebaik mungkin, kerana kami memahami kepentingan memberi pengalaman kedai yang lebih baik kepada pelanggan kami. 

Kami ada telah berusaha keras untuk menyampaikan kepada pelanggan kami apa yang mereka minta - setiap bahagian pengalaman pelanggan dan telah dikaji semula serta diperbaharui, kerana kita tahu bahawa akhirnya, itulah perkara-perkara kecil yang membuat perbezaan Raksasa! "

Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari www.giant.com.my