Terkini | New

Think Fashion, Think THAILAND

Think Fashion, Think THAILAND
Inspirasi daripada "VersaThai": Jenama Fesyen Teratas Thai 2022


Bangkok, Thailand sudah pasti diiktiraf sebagai salah satu bandar paling bergaya di dunia. Dengan perhatian yang luar biasa diberikan pada reka bentuk, kualiti dan perincian, jenama Thai telah menjadi sangat popular di kalangan peminat gaya di Thailand dan seluruh dunia. 

Thailand kini mempunyai senarai panjang nama terkenal di peringkat antarabangsa dalam persada fesyen. Fashionista boleh mengisi almari pakaian mereka dengan barangan yang paling bergaya, menjadikan setiap jalan sebagai landasan untuk semua orang.Mr. Worawan Wanwil, DITP Direktor menjelaskan, “VersaThai pameran fesyen akan memaparkan Jenama Fesyen Thai Terunggul 2022 oleh pereka Thai. Tema utama acara ini ialah VersaThai, yang berasal daripada perkataan "Versatile" di mana fesyen "pelbagai" dan "campur dan padan" tersedia untuk gaya hidup yang berbeza.” Acara ini dibawakan khas oleh Jabatan Promosi Perdagangan Antarabangsa (DITP) dan Kedutaan Diraja Thailand, Malaysia.Pertunjukan ini akan menampilkan 10 jenama fesyen Thai dengan lebih 80 pakaian yang direka
dengan sofistikated. Ia akan dikategorikan kepada 3 gaya Signature, iaitu:

The Dawn of PRIDE yang menampilkan Fesyen Thai Kontemporari.
Kami mempamerkan pakaian yang diilhamkan oleh budaya dan fabrik Thai masa lalu. Mereka membawa kebanggaan masa lalu untuk mencipta inspirasi untuk fesyen moden hari ini. Reka bentuknya mempunyai potongan moden yang sesuai untuk pelbagai majlis. Gaya Signature ini akan dipamerkan oleh pereka: Mirah, Vertiaire dan Komuniti De Quarr.


The Shining Happiness menampilkan Fesyen Harian.
Kostum direka untuk semua orang dan untuk kegunaan harian, namun ia membantu meningkatkan keyakinan, kegembiraan dan kegembiraan apabila memakainya. Untuk mempamerkan gaya tandatangan ini, kami mempunyai pereka daripada Mira, Varithorn, Siri dan Shu.The Bright Future menampilkan Fesyen Lestari.
Kostum ini dihasilkan berkonsepkan fesyen Lestari yang merujuk kepada pakaian yang direka bentuk, dikilang, diedar dan digunakan dengan cara yang mesra alam. Fesyen boleh digunakan untuk membuat kenyataan dalam membina masyarakat yang mampan. Kategori ini dipamerkan oleh pereka: Bwild Isan dan Black Sugar, Yano dan SC Grand and Circular


Sesi rangkaian perniagaan dirancang untuk menyediakan peluang perniagaan kepada bakal pengimport dan pelabur. Ini akan menjadi peluang besar untuk menguasai saiz pasaran melebihi RM5 juta dalam tahun ini sebagai penggerak pertama jenama Thai di Malaysia.

Untuk menyaksikan dengan lebih dekat pakaian berjenama, sila tampil ke ByThian Store di Uptown dan Central I-City Mall di Shah Alam.


Untuk memeriahkan acara, kami telah menjemput khas En. Keng Tachaya Prathumwan dari Thailand, naib juara 1 dalam pertandingan Voice of Thailand, untuk memeriahkan acara tersebut. Beliau adalah Penghibur, Pencipta dan Fashionista. Beliau telah memenangi banyak anugerah, termasuk Anugerah KAZZ The Coolest Artist of The Year, Anugerah Seed dan Calon untuk Artis Baharu Terbaik, dan Anugerah Bang.